( bild från Pixabay.com )


Padel är den snabbast växande sporten i Sverige och många andra länder. Paddla kan beskrivas som en korsning mellan tennis och squash. Tennis är jämförbart genom att du spelar på en bana som liknar en liten tennisbana, med nät som skiljer dig från din motståndare. Dessutom är bollarna ganska lika tennisbollar, och poängen är densamma. Den största skillnaden mot tennis är att i stället för en baslinje och sidlinje är banans gräns en bur gjord av glas (tidigare betong) och barer med 3 och 4 meter höga väggar som du delvis kan använda. Som ett resultat finns det en likhet med squash, vilket också är en väggbaserad sport. Här kan du hitta kläder för din sport!

Padel är en sport som liknar tennis genom att den är relativt enkel. Oavsett om du har spelat racketsport tidigare eller inte, kommer du effektivt att kunna komma över bollen och njuta av dig själv på planen. Padel är också en underbar lagsport eftersom du nästan alltid spelar dubbel, vilket är två mot två. Det finns också en enda paddel, men det är en extremt ovanlig typ av spel hittills.

 

 

                                                               (bild från Pixabay.com)

 

Padels bakgrund


Historien vi läser handlar om Enrique Corcuera, som upptäckte golf i Mexiko 1969 och visade den för sin spanska vän Alfonso de Hohenlohe, som tog sporten till Spanien 1974 och etablerade de två första banorna i Marbella. Här kan du lära dig mer om sportens historia. 

 

 Här kan du hitta ALLT som du kan tänka dig inom padel!

Padel -Point - Mer än bara en butik! Padel-Point erbjuder på sin webbplats allt som har med padel att göra. Från adidas padelsko till padelracket hittar du allt här. 

 

Välkommen in och se alla produkter! Snabb och trygg leverans. 

 

10% rabatt på alla väskor och alla Adidas-produkter med koden "SAVE10"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snabbast växande sporten

The Ultimate Guide to Padel Rules: How to Play Padel

Det är så padel spelas och nybörjartips!