The Ultimate Guide to Padel Rules: How to Play Padel

 

 

Är padel enklare än tennis?

(bilder från Pixabay.com)

(innehåller annonser)


Att spela och lära sig padel är lättare än annan tennis. När du spelar padel gör den korta racketen lättare bollkontrollen. Dessutom kräver det mindre fysisk styrka.

 

Vad är reglerna för padel? Padel är en racketsport som liknar tennis genom att den spelas med en racket. Det spelas vanligtvis i dubbel och spelas också på en sluten bana.

Den innehåller också väggar som du kan använda när som helst under spelet. Bollarna som används är desamma som i tennis, med något mindre tryck, och poängsystemet är detsamma.

Denna steg-för-steg-instruktion leder dig igenom alla grundläggande padelregler. Fortsätt läsa för att skingra alla reservationer du kan ha om att spela padel.


Vilka är kraven för att spela padel?

Padelbanor för dubbel (20m × 10m) och singlar (20m x 10m) finns tillgängliga (20m x 6m). På grund av sällsynta enkla Padel är nästan 90% av alla Padel -banor i världen för dubbel. Baksidan av gården omges av glasväggar med nät på sidorna.

Padel Bats är ett annat namn för Padel Rackets. Stränglösa racketar består ofta av glas eller kolfiber, väger mellan 300 och 400 gram och är 38 mm tjocka.

Det finns tre Padel -bollar. De liknar tennisbollar, men med mindre tryck.

Det finns fyra spelare i detta spel. Padel är en social sport som oftast spelas i två-mot-två-format. 

 




Spelets mål

Padel är ett enkelt spel. Ditt lag måste slå bollen över nätet och in i motståndarlagets sida på ett sådant sätt att den inte kan returneras. Det andra laget har samma mål som dig: att hindra dig från att återföra bollen till din sida av banan.

Eftersom banan i padel är innesluten och mindre än i andra racketsporter är det viktigt att veta hur bollen kan studsa av väggen för att få en fördel. Som ett resultat är det en racketsport som kräver snabba reflexer, förmågan att läsa spelet.

 

 

 

I padel, poäng

Två till tre set spelas i en padelmatch. Du måste vinna minst sex matcher för att vinna en uppsättning. Vid en 6-6-kvittering används en kvitteringspaus för att avgöra vinnaren. Vid oavgjort vinner det första laget som gör sju poäng setet.

Spelets poäng börjar med "kärlek" (noll) och går hela vägen till 40, men det är bara fyra poäng i verkligheten. Spelet börjar med en 15, sedan en 30, sedan en 40, och slutligen en spelpoäng. En "deuce", som i princip är oavgjort, uppstår när varje par vinner tre poäng (40-40). 

I den situationen kallas nästa poäng som vunnits av samma par som "fördel", och om den vinner nästa poäng har paret vunnit spelet. När en spelare tappar en poäng återställs poängen till "deuce". För att göra en oavgjort till ett spel krävs två poäng i rad.


Padel har ett identiskt poängsystem som tennis:

    Kärlek (noll/slips)
    15 (enda punkt)
    30 (två poäng)
    40 (tre poäng)
    Deuce (lika med tre poäng)
    Fördel (att vinna ett spel kräver en poäng)

 



Intervaller mellan spel

Det är viktigt att komma ihåg att dessa regler främst är avsedda för användning i professionella spel.

Efter de första, tredje och udda numren, uppmanar International Padel Federation (FIP) att lag byter ändar (sidor). Lag får också en paus på 90 sekunder under en övergång innan de börjar nästa match. Dessutom får spelarna två minuters avkoppling mellan seten. När de spelar i en tie-break ges spelare också 20 sekunder mellan var sjätte poäng för att byta sida.

För att hålla åskådarna intresserade bör det inte vara mer än 20 sekunder mellan poängerna.

 

 

Padeln används för servern.

Alla punkter i padeln börjar med en underarmsserv från höger sida, och sedan ändras serven från vänster till höger varje punkt efter det. Servern måste stå bakom servlinjen, studsa bollen bakom linjen en gång och sedan slå bollen under midjanivån.

En serve måste landa i motståndarens servicelåda. Om bollen studsar i lådan och sedan slår mot glas- eller sidoväggen är det en legitim serv. Det kallas ett fel när bollen landar i servicelådan och därefter träffar trådnätet. 

Servern måste hålla minst en fot på marken när han slår bollen. Serverns fötter får inte vidröra eller gå över gränsen vid serv. Det är en tillåtelse om bollen slår i nätet och studsar i boxen, men det är ett fel om den rör vid staketet innan den studsas igen. Det finns en andra serv vid fel på den första serven.

Vilka är riktlinjerna för att avgöra vem som ska serva först? Precis som i många andra sporter kommer resultatet att bestämmas av att flippa mynt

 

 

I padel, hur gör du poäng?

Under följande förhållanden får du en poäng:

På motståndarnas sida studsar bollen två gånger på marken.
Bollen träffas i nätet av en motståndare.
Bollen träffas utanför spelområdet, utanför buren eller mot en av dina väggar av din motståndare.
Bollen träffas i motståndarens rutnät.
Bollen kolliderar med en motståndare..

 

 

 

Fel i padel

Om någon av följande möjligheter inträffar kommer det att betraktas som ett fel:

*Spelarna eller deras utrustning tar i nätet eller någon del av motståndarens bana medan bollen är i spel.
*Bollen returneras efter studs en andra gång.
*När bollen återförs utan att först studsa, antingen direkt eller genom att slå den från väggarna på deras bana, landar den på motståndarens banans väggar, järnstaket eller något annat element som inte ligger på motståndarens banans mark. 

*När en spelare slår bollen två gånger i rad.
*När en spelare begår två på varandra följande servfel.
*Om bollen träffar spelaren som spelar bollen, deras följeslagare eller något de har på sig efter att den träffats, anses det vara en foul.
*Varje gång en spelares boll kolliderar med en metallspärr eller en del av marken på sin egen sida av banan.



Det kan se knepigt ut så här i början men det är en enkel sport att lära sig och enormt roligt och nyttig sport.

Du kan kika in på min videosida, här kan du hitta en massa bra videos om Padel allt du kan vilja lära dig finns här så välkommen!

 

Är du intresserad av kvalitetsprodukter för sporten kan du kika här, ett av Europas bästa butiker för Paddel, med fri frakt! Välkommen.


Hoppas detta inspirerar dig att börja med padel om du inte redan har gjort det!

Det är en enormt rolig sport som är på stark frammarsch i Sverige, så var med du också.

Jan-Erik Lindblom










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snabbast växande sporten

Det är så padel spelas och nybörjartips!